politikat.net е уеб сайт, в който могат да бъдат съхранявани, сортирани и проследявани политическите обещания и становища на различни политици, държавни и общински служители. Сред възможните обекти за наблюдение са: срокове за завършване на инфраструктурни проекти, позиции по различни принципни, обществено значими въпроси (например за данъчна и социална политика, икономика и пр.).

Всичко това, разбира се, не е по силите само на двама души. Ето защо, в този проект ще може да се включи всеки желаещ, добавяйки и обработвайки информация за направените от произволен политик обещания, поетите ангажименти и нивото на тяхното изпълнение. Разчитаме основно на това, около проекта да се изгради силна онлайн общност, която да има пълноценен поглед върху основните политически процеси в България. Тази инициатива е непартийна и отворена за привърженици и членове на всички политически сили, при спазване на правилата за поведение и публикуване в сайта, които предстои да бъдат изготвени.

Голямата награда "Валя Крушкина" за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за журналистически текстове и репортажи, провокирали обществен дебат или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост бе връчена на Асен Генов и Константин Павлов за сайта http://politikat.net.

Ако вие припознавате своята кауза тук, дарете във фонд „Валя Крушкина“, за да продължим да подкрепяме журналистиката правена в името на хората. Повече за самия фонд можете да намерите тук.


Сподели!