Всички неправителствени организации регистирани в обществена полза и читалища имат възможност да получат като дарение лицензиран антивирусeн софтуер от Семантек /Symantec/. Даренията на технологични ресурси се осъществяват чрез дарителската програма на ТехСуп (TechSoup), чийто партньор за България е Фондация „Работилница за граждански инициативи“  (ФРГИ). Отскоро един от световните лидери в производството на антивирусни програми и софтуер - Семантек се включи с 8 нови продукта.

 Поръчката на определен технологичен продукт изисква регистрация в интернет платформата www.techsoup.bg. Освен подробно описание на продуктите, в платформата е налична и информация за размера на административната такса, която организациите трябва да заплатят за доставката на заявените продукти. Дарение, лицензиран софтуерен продукт на Семантек, както и на Майкрософт, Адобе и САП могат да получат организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, в обществена полза или читалища, вписани в регистъра на читалищата.

Благодарение на партньорството на ФРГИ с ТехСуп – Глобал за България, гражданските организации в България получават безплатен достъп до качествени софтуерни продукти. Това е възможност, която позволява спесетените средства да бъдат насочени към дейности, свързани с идеалната цел на организацията.

За повече информация: www.techsoup.bg

Сподели!