Представители на граждански организации имаха възможност да се запознаят с възможностите за популяризиране на своите инициативи в интернет по време на срещата „Как да популяризираме каузите на НПО чрез Google Ad Grants". Срещата се проведе на 12.05.2016 г. в Къщата на гражданските организации, а нейни организатори са фондациите „Граждани срещу бюрокрацията“„Български център за нестопанско право“ и „Работилница за граждански инициативи", която управлява единствената платформата за технологични дарения у нас – ТехСуп България.

Благодарение на услугата Google Ad Grant, гражданските организации получават безсрочен бюджет за реклама в Google, в размер на $10,000 месечно. Опитът си с услугата сподели Стефан Христов от Pisar.bg. Повече подробности за регистрацията в платформата за технологични дарения - ТехСуп, която се изисква преди получаване на услугата, представи Петър Андреев от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Цялото видео от срещата, можете да гледате тук.

ТехСуп е единствената платформа у нас, предоставяща технологични дарения на НПО и читалища и предлагаща широк спектър от продукти на водещи технологични лидери. Получавайки като дарение софтуерни продукти, организациите имат възможност да насочат спестените средства към своята идеална цел.

Платформата стана възможна у нас, благодарение на партньорството между Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и TechSoup Global през 2012 г. От тогава над 1250 български НПО и читалища, възползвали се от програмата, а пазарната стойност на дарения софтуер е над 670 000 $.

Сподели!