Успех за Елизабет Кирилова и признание за Десислава Георгиева, спортни таланти на ФРГИ и „Еврофутбол“. Вчера на езерото Панчарево Елизабет  пребори още шест участнички в дисциплината скиф на 500 м и грабна първото място на градското състезание по академично гребане – София 2014 г. Деси пък, спечели заслужено почетен чек и признание лично от министъра на младежта и спорта – олимпийската ни медалистка Евгения Раданова. Събитието се състоя днес в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата, където г-жа Раданова, която е и част от Групата на съветниците на „Еврофутбол“ по програма „Спортни таланти“, връчи почетни чекове на медалистите и призьорите от Младежките олимпийски игри в Нанджин и от световните и европейски първенства, провели се в нейния мандат. През август Деси се класира на пето място в дисциплината скиф в Китай. Там тя  финишира на 8,29 сек. от победителката Кристсина Стараселетс от Беларус.

Само преди няколко дни Георги Божилов и Кристиан Василев станаха седми в света на Световното първенство по крайбрежно гребане в Солун, Гърция. Те достигнаха А-финала, където заеха пето място, но поради наложено наказание от 60 сек., в крайна сметка отидоха на седмата позиция с време 26:27:17 мин. за 6-километровото трасе.

Лекоатлетите и Спортни таланти на ФРГИ и „Еврофутбол“ Митко Ценов и Милица Мирчева взеха златото при мъжете и жените на кроса „Луковитски моми“, който се проведе на 18 октомври. Милица измина разстоянието от 2000 м за 6:21,70 мин., а Митко взе 3000-те метра за 8:41,30 мин. Участие във всички възрастови групи на 12-тия крос в Луковит взеха 275 състезатели от България и Сърбия.

 

На снимката: Десислава Георгиева

Сподели!