Остава една седмица за номинации за годишната награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“.  До 20 октомври всеки може да номинира журналист, отличил се с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в периода  11 септември 2013 – 11 септември 2014. Един журналист може да бъде номиниран или да се самономинира с максимум 3 материала. 

 Носителят на голямата награда се избира директно от журито измежду номинираните. Тя е на стойност 1000 лева и е за цялостен принос в отразяването на актуални теми у нас, провокирали обществен дебат, за журналистическа доблест и смелост. Носителите на останалите пет награди в петте отделни категории на конкурса ще получат статуетка и парична награда в размер на 500 лева. 

 Конкурсът се организира за трета поредна година към Фонд „Валя Крушкина“, при Фондация „Работилница за граждански инициативи“, като в третото издание добавяме нова категория – фотография и операторско майсторство.  Резултатът от първите две издания на конкурса потвърди нуждата от подобно начинание. Смеем да твърдим, че наградите на името на Валя станаха мерило за качествена журналистика. В досегашните две издания на конкурса получихме над 130 кандидатури с над 240 материала. 

 Повече информация за конкурса, указанията за номиниране и фонд „Валя Крушкина“ ще намерите тук

 

 

 

 

 

 

 

Сподели!