Проектът „Комикси за равнопоставеност“, чийто партньор за България е Фондация „Работилница за граждански инициативи“ е финалист за наградите „Междукултурна иновация 2014“ на Алианса на цивилизациите на Обединените нации (UNAOC).

„ComiX4= Комикси за равнопоставеност“ възниква от необходимостта от насърчване на развитието на европейско общество, основано на зачитане на основните човешки права, и за борба срещу расизма, ксенофобията и други свързани форми на нетолерантност.  Основната цел е да се засили междукултурния диалог срещу расизма, ксенофобията и дискриминацията в Европа, с акцент върху Италия, България, Естония, Румъния и Латвия.

Проектът е един от 11-те, избрани да достигнат до финал от общо 600 подадени заявления от над 100 страни. Наградите „Междукултурна иновация 2014“ се организрат за трета поредна година от Алианса на цивилизациите на Обединените нации, в партньорство с „БМВ Груп“ и имат за цел да отличат иновативни проекти на организации, които насърчават диалога и разбирателството между различните култури. Носителят на наградата ще бъде обявен на официална церемония на 28 август в рамките на Шестия Световен форум на UNAOC в Бали, Индонезия.

 

 

Сподели!