Онлайн гласуването в сайта на благотворителната кампания "Избери да спортуваш" за "Площадка на обществото" приключи вчера, 15 октомври в 17.30 ч. Получени бяха над 16 000 гласа. Поради голямото количество гласували и необходимостта от технологично време за обработване, официалните резултати ще бъдат публикувани в понеделник, 19 октомври. Тогава ще бъдат оповестени и решенията на Групата на съветниците за победителите в конкурса "Избери да спортуваш".

 

Това е първия етап на благотворителната кампания на Еврофутбол - "Избери да спортуваш" по проект "Печелиш и помагаш", която цели да създава предпоставки за активен и здравословен начин на живот чрез спорт в свободното време. По инициативата кандидатстваха различни неправителствени организации, общини, университети, читалища и граждански групи от близо 80 населени места от цялата страна. Те представиха своите проекти за спортни терени, разнообразни по своя характер – волейболни и баскетболни площадки, рампи за скейтборд, ски писта, тенис маси, шах и др. Предложенията отговарят на изискването за безплатно ползване от всички желаещи, като по този начин финансирането от страна на Еврофутбол ще даде шанс на повече хора да спортуват.


Засега, в очакване на резултатите до понеделник, 19 октомври, нека се насладим на почивните дни като спортуваме активно - ако предоставяте спортни услуги, може да обявите мястото и дейността си в сайта на кампанията "Избери да спортуваш" в секция Къде да спортувам. Ако търсите място за активен спорт, скоро ще може да намерите и повече информация - отново там: www.izberidasportuvash.org

Сподели!