Млади предприемачи от Източна Европа, които използват ИТ за справяне с предизвикателствата пред обществото могат да се включат в програмата IT4Change, подкрепена от SAP в сътрудничество с Ashoka.

IT4Change е петдневната програма на инициативата Program Engagement with Perspective (PEP), събираща на едно място 28 социални предприемачи от цял свят.

Идеята на програмата е да предостави на всички участници възможност за социални контакти, мрежа, подкрепа и да почерпят вдъхновение от други млади предприемачи и експерти в най-различни области. Крайната цел е по-бързото развитие на start up-ите им. Специфичното за тази програма е, че се изисква използването на ИТ като най-съществена част от решаването на социалните казуси, поставени в основата на проектите.

Програмата ще се проведе от 22 до 26 октомври 2014 г. в Берлин. В нея могат да кандидатстват младежи на възраст между 16 и 27 години, които разработват проект в пилотна или по-напредната фаза. Проектът трябва да използва ИТ като основен елемент от осъществяването му и главна цел да бъде разрешаването на социален проблем. Подаването на документи става чрез попълването на формуляр, а крайният срок за кандидатстване е 30 юли 2014 г.


Сподели!