Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол” и Фондация "Работилница за граждански инициативи" гостуваха на старата ни столица и предизвикаха нейните жители на активност и спорт в свободното им време. Това се случи на майсторски клас по бодибилдинг, който се проведе на 28.11.2009 г. от 18.00 часа във фитнес клуб „Преслав” във Велико Търново. Целта на събитието бе да се даде шанс на повече хора да се научат как да живеят здравословно. Спортният хепънинг бе част от благотворителната кампания „Избери да спортуваш” на родния оператор, която се провежда с партньорството на Фондация „Работилница за граждански инициативи”.

Пред близо 60 любители на спорта световният ни шампион по бодибилдинг Христомир Христов демонстрира някои движения и техники на изтласкване с уредите в залата, както и проведе кратка лекция за здравословното хранене и нуждата от физическа активност. Той подчерта необходимостта от намаляването на мазните и вредни храни в менюто на съвременните хора, както и от здравословна физическа култура. Шампионът на планетата препоръча ходенето пеш, плуването и по-елементарните кардио-упражнения за начинаещите спортисти, а за по-напредналите напомни и полезното влияние върху възстановяването на организма след тренировка на белтъчните вещества и някои хранителни добавки. „Еврофутбол” бе осигурил и листовки със снимков материал на упражнения, подходящи за домашни условия.

Всички присъстващи получиха сувенири и подаръци от българския лицензиран букмейкър.


Събитието бе последният от общо трите хепънинга, които са част от кампанията „Избери да спортуваш” на „Еврофутбол”. Първото вече се състоя на 31.10.2009 г. в София, а второто бе в Пловдив на 14.11.2009 г.
Благодарение на кампанията ще бъдат реновирани и възстановени 12 спортни терени и зали в 11 населени места в цялата страна. Те бяха избрани след конкурс и оценка от независимо жури. Обновяването на площадките ще започне в началото на 2010 година.

Сподели!