Не, това не е предстартовото броене на НАСА преди изстрелване на поредната космическа совалка, а отчитането на оставащите шест дни до края на общонационалния конкурс за Спортни таланти на „Еврофутбол“ и ФРГИ, който приключва на 28.02.2017 г. Кои ще са следващите атлети, финансирани по едноименната програма на българския букмейкър и фондацията, ще стане ясно след технически преглед на проектите и оценяване от Група на съветниците, състояща се от спортни специалисти, журналисти и общественици. Разбира се, победителите, които ще получат финансова подкрепа от „Еврофутбол“ ще бъдат обявени на специална церемония през месец март, на която ще им бъдат връчени и символичните чекове с петцифрените суми, които са им необходими за екипировка, възстановяване, лагери и състезания – у нас и в чужбина.

Спортисти от цяла България на възраст от 11 до 25 години вече подадоха своите кандидатури, вкл. атлети с увреждания, като общата стойност на търсените от „Еврофутбол“ средства за подпомагане на спортистите (към 22.02.2017 г.) е близо 100 000 лева.

Условията за кандидатстване за шестото издание на Програма „Спортни таланти“ са добре известни – атлетите трябва да са на възраст до 25 години, да се сътезават в инивидуални спортове и „да се целят високо“, съобразено със собствените им възможности. Българският букмейкър отпуска до 5 000 лева на всички, чиито проекти ще бъдат одобрени, с допълнително условие за минимум 20% самоучастие. Компанията традиционно отпуска и поне една специална квота за параолимпийци, както и за спортисти с увредено зрение и/или слух.

Не забравяйте – до 28.02.2017 г., вкл. букмейкърската къща и Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (партньор в каузата), очакват кандидатурите на електронен адрес konkurs@wcif-bg.org. Подробна информация за Програма „Спортни таланти“ може да намерите на talanti.eurofootball.bg, където в раздел КАНДИДАТСТВАНЕ е налична и цялата информация за конкурса. Документите могат да се намерят и на уеб страницата на ФРГИ тук.

Сподели!