Служителите на Първа инвестиционна банка (ПИБ) събраха 1,441 лв. с благотворителна цел на тържеството по случай деня на банкера, което се проведе в началото на декември 2006 в град Банско.


Средствата бяха дарени на Фондация “Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ), която от своя страна ще направи дарения по Коледа от името на банката на домове за деца и юноши, които са подкрепени по втората сесия на Фонд “Социална отговорност на ПИБ”.


Фондът, който е съвместна инициатива на ФРГИ и ПИБ, има за цел да предостави възможности за развитие на деца и младежи от домовете за деца и юноши, лишени от родителски грижи (ДОВДЛРГ), като работи за тяхната социална адаптация, житейска реализация и подготовка за самостоятелен живот.


Ние, ФРГИ, организациите, които работят по изпълнението на  Фонд “Социална отговорност на ПИБ” и децата от домовете, високо ценим проявената съпричастност от страна на служителите на ПИБ, които чрез активното си участие в настоящата благотворителна инициатива показаха, че са съпричастни към проблемите на децата без родители.


Важно е, че Първа инвестиционна банка подкрепя развитието на децата от домовете вече не само като институция, но и че нейните служители са готови лично да допринесат за тази кауза.

Сподели!