Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ - Димитър Исаев спечели бронзов медал от 10-метровата кула на силния турнир по скокове във вода в Амстердам. 18-годишният българин постигна резултат от 298,15 точки. На 3-метровия трамплин Димитър зае 10-то място с резултат 239,80 точки.

Друга талантлива наша състезателка Габриела Антова дели 39-то място на Европейското първенство по шахмат за жени, което се провежда в Рига от 10-ти до 23-ти април. 15-годишната софиянка събра 3,5 точки след седем изиграни кръга, като в последната си партия Габи достигна до реми срещу представителката на Естония Олде Маргарет след няколкократно повторение на ходовете. До момента тя има в актива си 2 победи, три ремита и две загуби и е само на две точки от водачките в първенството. Другият участник от България грос майстор Антоанета Стефанова след загуба в последния кръг е също с 3,5 точки. Днес е почивен ден, а утре Габриела ще играе с белите фигури срещу представителката на Полша Тома Катаржина.

Друг Спортен талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Мария Делчева постигна две победи и две загуби на Европейско лично първенство по бадминтон до 19 г., което се проведе от 11-16.04.2017 г. във френския град Мюлуз. 16-годишната столичанка надигра в първата си среща Уна Берга от Латвия с 21-19 и 21-11, а заедно с партньорката си Христомира Поповска записаха успех на двойки срещу чешкия тандем Аусбергерова/Зелинкова с 21-17 и 21-14. Последва изключително неприятна загуба с 22-24 в контра гейма от рускинята Анастасия Семенова, която е номер 4 в схемата. Срещата започна с успех с 21-19 за рускинята, но след това Мария успя да се върне в мача с 21-19. Малко по-късно Мария и партньорката й Христомира Поповска загубиха с 0-2 гейма от финландките Мари Ан Карюс и Кати-Креет Маран.

Втора победа спечели Стефани Музакова – този път на регата „Великден“, която се проведе в акваторията на Несебърския залив в празничните дни. Стефи завърши първа при жените в клас „Лазер Радиал“, а след нея е Мариела Николова. В общото класиране 20-годишната поморийка е втора след Любен Тенекеджиев. Над 100 състезатели от 12 клуба по ветроходство от Балчик, Варна, Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Царево, Приморско и София мериха сили в надпреварата.

Още един Спортен талант на българския букмейкър и ФРГИ – Калина Христова постигна победа и две загуби в първия кръг от втория турнир на Висша лига по тенис на маса жени, която се състоя на 14.04. в Панагюрище. Отборът на 15-годишната Калина – „Корабостроител 92“ е 7-ми във временното класиране.

Сподели!