На 06 юни 2007 г. бяха изтеглени печелившите номера на билетите за месец май от вторият целеви тираж на ДППЛ. Той допринесе с близо 3 000 лв. за кампанията „Печелиш и помагаш” на тема “Набиране на средства за изграждане на площадки за развлечение и спорт в отговор на стреса и агресията”, за създаване или възстановяване на спортни площадки в страната.

По време на втория тираж, който стартира на 08.05.2007 г., бяха продадени общо 27 090 билети, 11% от който, ще бъдат отделени за съответна целева тема. Те ще бъдат усвоени от партньора за тиража - Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ), която ще избере площадка за реновиране от приключилия „Конкурс за набиране на инициативи, които решават конкретни проблеми на хората в дадено село, квартал или град”.

Тегленето се извърши в централата на ДППЛ в гр. София в присъствието на упълномощени представители в лицето на Илияна Николова - изпълнителен директор на Фондация “Работилница за граждански инициативи”и Живко Камберов - старши инспектор в Държавната комисия по хазарта.

Програмата „Спорт в свободното време” е съвместна инициатива на „Еврофутбол”, ДППЛ и ФРГИ. С финансовата подкрепа на своите партньори, ФРГИ избра чрез конкурса общо пет площадки: в село Марково – община Родопи, Каварна, София, Карлово и Айтос. Целта на инициативата е да се възстановят или създадат нови игрища за различни видове спорт- футбол, баскетбол, волейбол, хандбал и др., които да дават предпоставка за алтернативно оползотворяване на свободното време на гражданите. Програмата „Спорт в свободното време” предлага и развитие на социални умения, неин основен акцент е включването на местните жители в реализирането на всички дейности свързани с нея.

Третият целеви тираж от кампанията „Печелиш и помагаш”, на тема - „Набиране на средства за организиране на пътуващи библиотеки за равен достъп до образование и информация”, стартира на 05.06.2007 г. и ще приключи на 04.07.2007 г.

„Еврофутбол” и Фондация „Работилница за граждански инициативи” изказват благодарност на медиите от цялата страна, които подкрепиха инициативата по набиране на средства за изграждане или възстановяване на спортни площадки.

Сподели!