image/jpegДържавната парично-предметна лотария (ДППЛ) стартира своя нов благотворителен дял „Избери да спортуваш”, който съпътства едноименната кампания на българския лицензиран букмейкър „Еврофутбол”, започнала в началото на септември. Нейната цел е да се създадат предпоставки за активен и здравословен начин на живот чрез спорт в свободното време. 11% от приходите от тиража – т.е. 0, 22 лева от всеки закупен билет, ще бъдат изразходвани за нейното подпомагане.

Набраните средства от благотворителния тираж ще бъдат усвоени от партньора на „Еврофутбол” в кампанията – фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) и ще послужат за реновирането или изграждането на още спортни терени, за които не е стигнало финансирането от „Еврофутбол”.

Тиражът ще стартира в края на месец септември 2009 г. и ще приключи с официалното теглене на печелившите билети на 30.10.2009 г. Броят им е 200 000 с единична цена от 2 лв. и обща стойност 400 000 лв., серии „А” и „Б”. Общата сума на печалбите е 200 001 лв. Те ще могат да бъдат закупени в букмейкърските пунктове на „Еврофутбол” и от всички останали дистрибутори на ДППЛ.

Справки за печелившите билети ще бъдат публикувани на страниците на в. „Еврофутбол”, www.eurofootball.bgwww.bglottery.com и в. „24 часа”.

Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол” и фондацията получиха общо 112 кандидатури от конкурса, като участниците в него са различни организации и граждански групи от близо 80 различни населени места. След административна проверка във ФРГИ за коректността на кандидатурите, те бяха предадени за разглеждане на групата на съветниците. Всички проекти, отговарящи на критерия за допустимост на кандидатите ще бъдат публикувани в специалния уеб сайт на кампанията «Избери да спортуваш» - www.izberidasportuvash.org. В него всеки българин може да гласува за своя любим проект. Този, който събере най-много гласове, но не е сред селектираните победители от групата на съветниците, ще получи финансиране от «Еврофутбол».

Пълен списък на подадените проекти по националния конкурс “Избери да спортуваш” можете да намерите на www.izberidasportuvash.org

Конкурсът е първият етап на благотворителната кампания „Избери да спортуваш” по проект „Печелиш и помагаш”, която цели да създава предпоставки за активен и здравословен начин на живот чрез спорт в свободното време. Чрез нея „Еврофутбол” осигурява безвъзмездно финансиране на малки проекти за реновиране и/или изграждане на спортни терени в страната - игрища за футбол, волейбол, баскетбол, велоплощадки, рампи за скейтборд, тенис маси и т.н., които ще се ползват безплатно от жителите на съответното населено място.

Предстоят оценка на проектите и гласуване, подписване на договори с победителите и провеждане на различни спортни хепънинги за демонстриране на програми за спорт в свободното време с безплатен достъп в София, Пловдив и Велико Търново.

Сподели!