На 6 юни стартира инициативата „Журналисти в училище“, част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“. Ученици от 16 училища в 13 български града ще се срещнат лице в лице с известни български журналисти, свързани с наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ – нейни носители, членове на журито и членове на Обществения съвет към Фонд „Валя Крушкина“.

 „Журналисти в училище“ е среща, на която учениците питат, а журналистите отговарят. „Какво е да си журналист в България?", „Кой гарантира обективността на медиите у нас?", „Как се става журналист?", „Какво е разследваща журналистика?" и още много други въпроси, вълнуващи подрастващите.

Инициативата се реализира за трета поредна година и цели да провокира интереса на учениците към журналистическата професия, да стимулира сформирането на гражданаска позиция у тях и да популяризира гражданската журналистика, която защитава правата и интересите на хората. Партньори на инициативата са: БНТ, BTV, Nova TV, БНР, Mediapool.bg и OFFNEws.bg.

Генерал Тошево, София, Карлово, Перник, Кърджали, Сливен, Велико Търново, Етрополе, Бургас, Ловеч, Сандански, Златица и Трявна са дестинациите, които ще бъдат посетени от журналистите. Срещите ще се проведат в периода: 6 юни 2016 г. – 11 юни 2016 г., дни преди Деня на Валя Крушкина – 21 юни.

Повече за Фонд „Валя Крушкина“, можете да научите от тук.

 На снимката: Мария Чернева с учениците от столичното 73–то СОУ с преподаване на чужди езици „Владислав Граматик“, което и тази година участва в инициативата.


Сподели!