През декември започва изпълнението на 18 проекта за развитие и подкрепа на деца и младежи в риск. В рамките на две календарни години неправителствени организации и читалища в Айтос, Антоново, Добрич, Хасково, Кърджали, Крепост, Кула, Видин, Ловеч, Пловдив, Шумен, София и Варна ще  организират различни  образователни и творчески инициативи, в които децата да участват активно.

Включването на децата и младежите цели да им предостави възможност да доразвият своя потенциал и да придобият качества и умения за справяне с трудностите, пред които са изправени.

Проектите ще се реализират по „Програма за детско и младежко развитие, основаващо се на подход,  при който се отчитат и надграждат силните страни на детето“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програмата е насочена към развитие на деца и младежи, изложени на риск, като важно условие е интервенцията на децата и младежите в затруднено положение да се основава на техните силни страни и способности. Програмата има за цел да развие умения за справяне с трудности и да повиши самоувереността на децата и младежите, но и да подобри уменията на възрастните да им оказват подкрепа. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „ОУК“.

 

 

 

 

 

 

Сподели!