Седмицата стартира на 19 септември и ще приключи на 28 септември, 2014 год., когато ще се проведе и Състезанието с гумени патета по река Марица. Общо 11 културни и развлекателни мероприятия и 1 кампания са включени в програмата на Седмица на благотворителността 2014.

-  Начало на тазгодишната Седмица на 19.09, петък, ще дадат театралната постановка – „Завещанието на целомъдрения женкар“ със специалното участие на Васил Михайлов и Театър Българска армия и хип-хоп концерт на бандата BOBO & THE GANG.

- На 20.09., ще се проведат благотворителни класове по зумба и пилатес с Поли Василева.

- В неделния ден – 21.09. програмата предвижда Кулинарна академия с Ути Бъчваров.  Тони Димитрова и млади таланти ще се включат в Седмицата, с концерт на 23.09.

- Благотворителен бал с участието на Васил Петров ще се състои на 24.09./сряда/

- Благотворителен търг-изложба на картини на български класици и съвременници ще се състои на 25.09./четвъртък/ в помощ на 25-годишната пловдивчанка Ивелина Иванова, която е болна от рак на лимфните възли и спешно се нуждае от лечение в чужбина.

- Благотворителен танцов спектакъл „Извинявай, Живот!“ с участието на балет „Ера“ ще се проведе на 26.09. Същата вечер ще се състои и Благотворително Салса Парти.

- Опит за подобряване на световен рекорд, търг с вещи на известни спортисти и демонстрации са планирани да се реализират на 27.09, събота.

- На 28.09.,неделя, ще се проведе Благотворително състезание с патета по река Марица.

 В рамките на Седмица на благотворителността 2014 ще се реализира и кампанията „Жълти стотинки“. В хипермаркетите Практикер, Рила, Карфур, Кауфланд, Лекси и Триумф ще бъдат поставени касички на Български червен кръст, в които ще се събират жълти стотинки в подкрепа на каузата на тазгодишната Седмица

Каузата е – Реновиране и облагородяване на спирките на Детската железница „Знаме на мира“ (Младежки хълм), изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания, монтиране на рампи, поставяне на осветление, видео наблюдение, информационни табели, изграждане на чешма.

Купи гумено пате от 2gathertogether и ще получиш уникален номер за участие в първото по рода си благотворително състезание с гумени патета. 

Сподели!