Спортният талант на ФРГИ и "Еврофутбол" Виолета Генчева спечели златния медал на Държавния личен шампионат по самбо за девойки до 21 години в категория до 60 кг. Във финалния сблъсък тя надигра категорично Лена Кавазиан от Локомотив София с 12-0. В първата си среща Вили победи Изабел Христова от ЦСКА с 5-0, а във втората  - Йоана Хрисиоскова от Локомотив София с 12-0.

 Успехи завоюваха още трима Спортни таланти на ФРГИ и  „Еврофутбол“ през почивните дни. Митко Ценов спечели първото издание на състезанието по крос кънтри Сунгурларска долина, което се проведе на 30.03. Митко премина дистанцията от 8 км за време 25:35 мин. Представителят на домакините – Шабан Мустафа остана на втора позиция, трети е Сава Тодоров от Карнобат.

 На друго състезание по крос кънтри Диянка Давидова спечели един бронзов и един златен медал. Това стана в неделя на Държавния шампионат за студенти, който се проведе в Борисовата градина в София. Диянка остана трета в индивидуалното бягане на 2 км, но с отбора на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ грабна първото място в отборната надпревара.

С бронзов медал в неделя се окичи и ски бегачката ни Васка Благоева. Този път от Балканския маратон в Пампорово в дисциплината 20 км свободен стил. Очаквано преди младата ни състезателка се наредиха олимпийките ни Антония Григорова-Бургова, която се класира на първа позиция и Теодора Малачева, която остана втора.

 

 

Сподели!