На 15 декември, на официална церемония в зала „Славейков“, Френски културен институт бяха връчени Петите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Осем журналисти получиха приза в отделните категории на конкурса, а още 13 бяха отличени за номинацията им в челната тройка.

Тази година в конкурса бяха получени 59 номинации с над 130 материала. Получените номинации бяха оценени от 12-членно жури.  Освен класация в отделните категории, журито излъчи и тазгодишния носител на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Носител на Голямата награда е Генка Шикерова. В категория „Печатна медия“ наградата получи Панайот Ангарев. Мариян Иванов е носител на наградата в категория „Радио“, а в категория „Телевизия“ победител е Мария Милкова. В категория „Онлайн медия“ първото място поделиха Светла Енчева и Мария Илчева. Ивайло Минков получи приза в категория „Снимащ журналист“, а Димитър Димитров -  в категория „Млад журналист“.

Наградите „Валя Крушкина – журналалистика за хората“ отличават журналисти с активна гражданска позиция,  отстоявана в името на хората.

В петото юбилейно издание на наградите с грамоти бяха отличени и журналистите, номинирани в челната тройка. В категория „Печатна медия“ грамота получиха Диян Божидаров и Люба  Йорданова. В „Радио“ бяха  отличени Румен Стоичков и Елeонора Тахова. Васил Иванов, Мария Савкова и Мария Ванкова получхиха грамота за номинация в челната тройка в категория „Телевизия“. Грамоти получиха и Димитър Стоянов и Калоян Константинов, в категория „Онлайн медия“. В категория „Снимащ журналист“ бяха отличени Надежда Чипева и Хрисмир Данев. Мария Аладжова и Константин Мравов – журналист на свободна практика получиха грамоти в категория „Млад журналист“.

Петите награди на името на Валя Крушкина се организират с подкрепата на: Korres България, Societe Generale Експресбанк, Еврофутбол, Българско дружество за връзки с обществеността, Българска асоциация по семейно планиране, Инхом, Oxymoron factory, Френски културен институт и  Coca Cola HBC България.Медийни  партньори на инициативата са Българска национална телевизия и OFFNews.bg.

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.  През годините са правени различни промени в категориите на конкурса, отразяващи тенденциитe в развитието на журналистиката у нас. Конкурсът стана разпознаваем в журналистическите среди, и не само. В досегашните четири издания са номинирани над 250 журналисти с повече от 450 материала. Пет години след старта на инициативата, наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика и потвърждава тяхната необходимост.

Още снимки от събитието, вижте тук

 

Сподели!