„Сдружение настоящи и бъдещи майки” организира кампания „В подкрепа на правата на близнаците” за равни права на майки с едно, две и повече деца.

Кампанията „В подкрепа на правата на близнаците” се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). В рамките на кампанията бяха изготвени три кратки клипа, които представят реални проблеми в ежедневието и в отглеждането на близнаци. Предстои събиране на кръгла маса, на която са поканени представители на министерства, общини и различни организации.

Желанието на „Сдружение настоящи и бъдещи майки” е да даде гласност на тези практически и икономически проблеми на жени с повече от едно дете и да се пребори за равни права на българските майки.

Освен факта, че те получават едно майчинство, жените имащи щастието да родят близнаци не получават подкрепа от държавата – те са трудно подвижни, и незащитени. За близнаците са необходими два пъти повече дрехи, храна, памперси и всякакви нужни за отглеждането на децата консумативи. Необходимо е дори два пъти повече пространство за предвижване, защото нито улиците, нито градския транспорт и сградите са съобразени за габаритите на двойните колички.

Младите майки искат да получат подкрепата на държавата, в която отглеждат децата си и да им осигурят нормално и равноправно детство.

Сподели!