Започна гласуването за "Човек на годината" - годишните награди за принос към правата на човека на Български хелзинкски комитет, на които Фондация "Работилница за граждански инициативи" е партньор.

От днес до 6 декември всеки може да подкрепи своя кандидат на сайта www.humanoftheyear.org. Гласуването става с валиден мейл адрес. От един мейл може да се гласува само веднъж за даден кандидат. Няма ограничение за броя кандидати, които човек може да подкрепи.

27 са номинираните граждани и организации към момента. Tе са от различни области на правозащитната сфера, и със своите постъпки са допринесли за защитата и утвърждаването на човешките права. Номинациите са индивидуални и групови.

От 1 септември до 31 октомври всеки можеше да номинира човек или организация - заради конкретни правозащитни постъпки, извършени в периода ноември 2009 – октомври 2010 г. Журито допускаше онези номинации, които отговарят на определени, описани на сайта, критерии.

Измежду получените номинации журито ще избере носител на наградата "Човек на годината 2010", както и двама подгласника. Te, както и носителят на наградата на публиката – събралият най-много гласове при онлайн гласуването, ще бъдат оповестени на церемонията по връчването на наградата на 10 декември 2010 г.

Сподели!