Галя Аврамова е родена в град Монтана. В момента е последна година в гимназията с изучаване на чужди езици „Петър Богдан" с профил немски език и част от екипа на Младежка банка Монтана.

Галя, разкажете ни защо и кога се включихте в екипа на Младежка Банка-Монтана?

Още в самото начало, разбирайки за проекта Младежка Банка ми стана интересно, поинтересувах се и участвах в конкурса за създаване на младежки банки. След проведените интервюта от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ одобриха кандидатурата ми за създаване на Младежка Банка в град Монтана.

Представете Младежка банка и с какво се занимава?

Младежката банка сме екип от креативни младежи, които искаме да направим родния си град по-привлекателно място за живеене. Ние набираме парични средства, с които след това ще финансираме интересни идеи от младежите на местната общност, като организираме благотворителни събития и кампании.

Вие лично защо се включихте?

Моята лична мотивация за участие в Младежка Банка е, че аз подкрепям идеята и каузата на този проект и смятам, че за нашия град това е една много добра възможност за развитие.

 От кога има Младежка банка в Монтана?

Това е първата година, в която нашият град е част от мрежата младежки банки.

Защо е важно да има такава организация в Монтана?

Младежка банка е възможност за града ни да се развие, също така се дава възможност на младите хора да разберат, че и те имат право на глас и на избор. Също така те трябва да знаят, че при добро желание могат да направят нещо полезно и позитивно за града, в който живеем.

Как работата на Младежката банка стига до широката общественост в града?

От самото начало на проекта Младежка банка, екипът ни обиколи училищата на територията на град Монтана и запознахме учениците с нашата кауза, цел и инициативи. Бяхме посрещнати с много подкрепа и одобрение, което ни окуражи да продължим да се борим за бъдещето на младите в града. Запознахме и по-големите фирми в града с нашата работа и идеи. Освен личните разговори, ние използваме и социалните медии за разпространяване на нашите инициативи и събития.

Какви инициативи сте провели до този момент?

В началото на лятото, в края на учебната година организирахме парти, на което поканихме известни изпълнители от Монтана, с което показахме, че макар и малък град, ние също имаме млади надежди, които творят и радват хората из цялата страна. Наскоро организирахме детски спортен празник по случай началото на учебната година. Имаше много игри и състезания и усмивките не изчезнаха от лицата на децата през цялото време. Всички инициативи са благотворителни, а със събраните от тях средства ще подкрепим младежки проекти за развитието на нашия град.

В какви области трябва да се проектите, които ще се състезават за финансиране?

С оглед на нуждите на нашия град ние решихме, че най-подходящи биха били проектите в сферите на науката, спортът и изкуството.

Какво ви дава лично на вас работата ви в Младежката банка?

За мен участието в Младежка банка е начин да развия себе си като личност. Дава ми възможност да общувам с повече хора, да организирам големи групи от хора и да участвам в организацията на събития. Най-важното е, че станах по-отговорна и организирана.

Как смятате, че ще Ви помогне работата в Младежката банка за бъдещето Ви развитие?

Участието ми в Младежка банка ме направи много по-организирана и отговорна, което смятам че би ми било от полза в бъдещото ми развитие и кариера, която смятам да изградя след време.

Какво си пожелавате на вас и на вашите колеги доброволци?

Пожелавам си да успеем с нашата мисия и да съумеем да разпространим идеята за филантропия сред повече хора и да ги накараме да повярват, че дарителството е мисия за цял живот.


На снимката: Галя Аврамова

Интервюто е публикувано в www.zovnews.com

Автор: Петьо Донков


Сподели!