1.      Здравей, представи се с няколко думи.

Здравейте. Казвам се Петър Пеев, на 17 години, лекоатлет. Уча в техникума по строителство и архитектура. Шампион съм на България на 100 и 200 метра старша възраст. Освен това съм и Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“.

2.      Защо кандидатства по програма „Спортни таланти“?

Кандидатствах, защото ФРГИ и „Еврофутбол“ дават възможност за финансиране, което би ми помогнало да водя по-целенасочена подготовка. Професионалният спорт изисква професионална подготовка и специално внимание, а тези пари ми помогнаха да направя тренировъчни лагери. Така се надявам тази година да е по-успешна за мен от миналата.

3.      Как се почувства, когато разбра, че си сред победителите тази година по програмата на ФРГИ и „Еврофутбол“?

Бях много щастлив и удовлетворен от себе си, понеже това е огромен шанс за мен… Разбира се, поех и отговорност, защото ФРГИ и „Еврофутбол“ ми вярват и се надявам да изпълня очакванията.

4.      Ние също вярваме в това! За какво мечтаеш?

Тази година мечтая да стигна до финалите на Световно първенство и да взема медал. Пък за по-нататък – да стана олимпийски шампион и да съм най-бързия бял мъж.

5.      Какви са мечтите ти извън спорта?

Искам да следвам моя план и да стана архитект. Не трябва да изпускам образованието.

6.      Къде се срещат архитектурата и спорта?

Може би с мен те ще се срещнат за първи път (смее се).

7.      Как смяташ ще се промени твоя живот, след като си избран за Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“?

Доста неща ще се променят. Ще има много внимание към мен, представяне, по-професионална подготовка. Разбира се, съм и по-притеснен, защото пада и по-голяма отговорност върху мен, защото има и други хора, които вярват и държат на мен. Затова се надявам да не ги разочаровам.

8.      Какво ще пожелаеш на останалите Спортни таланти на ФРГИ и „Еврофутбол“ за 2014 г.?

Пожелавам им успех! Най-важното е да са здрави – всичко друго е изпълнимо, ако са здрави. Най-вече им желая успех на състезанията.

9.      Благодаря ти за това интервю, желаем ти успех и на теб!

И аз благодаря!

 

Сподели!