Казвам „Здравей“ на Денислав Коджабашев, който е Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“. Срещаме се в една нетрадиционна обстановка – в букмейкърския пункт на „Еврофутбол“ в Каварна. Тук ни събра Каварна Рок Фест, тъй като българският букмейкър е основен спонсор на фестивала. Денислав пък ще бъде в публиката. Така че използваме случая.

1. Разкажи ни повече за себе си.

Здравейте! Аз съм Денислав Коджабашев от Варна. Занимавам се с тенис на маса и по-точно за хора с увреждания. ФРГИ и „Еврофутбол“ ме финансират и ми помогнат да участвам на много турнири в Европа. 

2. Колко турнира минаха вече?

Досега участвах на четири турнира. Единият в Унгария, двата най-силни в Европа – в Словения и в Словакия, спечелих ги и трите. Преди месец бях на турнир в Румъния, там завърших на второ място индивидуално. Отборно играх с един финландец, който също е много силен, но в по-ниска категория от моята. Това не му попречи да се състезава в моята група, която е максимално най-силната и да завършим само с една загуба, да станем втори. Всички други мачове спечелих, победих втория в световната ранглиста и третия. Единствено не съм играл с първия, когото ще срещна на Световното първенство в Китай тази година.

3. Как и кога реши да се захванеш с тениса на маса?

Занимавам се с тенис на маса от 12 години. Баща ми е много запален фен. Той пътува по корабите и там играе често, когато са на суша. Един ден, когато бях малък, реши да отидем в залата и треньорите там ме видяха и казаха, че има надежда в мен, че може да се получи. И така започна всичко. Бях в един от водещите клубове в България – „Комфорт“. След това имаше леки неразбирателства между моята треньорка, която се премести в другия клуб във Варна, конкурентния, който е най-успелия в момента клуб в България. И там играя до ден днешен.

4. Какво ти дава този спорт?

Дава ми всичко, което съм постигнал досега. Дава ми сила….. абсолютно всичко.

5. Какво ти предстои до края на годината?

Имам Световно първенство до 23 години през юли в Лондон. След това септември месец в Пекин, Световно за мъже.

6. Голямата ти цел, доколкото знам е…

Квота за Олимпиадата през 2016 г. Все по-близо съм, благодарение на „Еврофутбол“ и се надявам още следващата година да имам квота.

7. Какво освен чисто финансовия аспект ти дава участието в програма „Спортни таланти“?

Дава ми голяма подкрепа, кураж, гръб, с който мога да успея и се чувствам по-сигурен. Смятам, че това беше една много добра стъпка за мен – одобрението на кандидатурата ми за Спортен талант.

8. И накрая, какво ще пожелаеш на себе си, на останалите Спортни таланти и на хората, които спортуват, но не са част от програмата?

Най-вече здраве, късмет, успех на всички Спортни таланти. Всеки, който иска да успее, да кандидатства в програмата. Смятам, че това е една много голяма стъпка за бъдещето, една подадена ръка, която наистина допринася много. И на всички Спортни таланти, които са одобрени, пожелавам да изпълнят на максимум своите програми.

Благодаря ти. Пожелавам ти всичко това и на теб!

 

Сподели!