През януари  стартира кампанията „Не си ти когато си груб“ на Младежка банка Шумен.  Кампанията цели да намали проявите на насилие в училище чрез спорт, а мотото под което младежите са избрали да протече кампанията е: „Удари боксовата круша вместо някой  беззащитен“.

„Идеята ни е да закупим една боксова круша, която да обиколи поне пет училища в Шумен. С нея ще покажем на учениците, че агресията може да се преодолява чрез спорт. Обиколката на „крушата на гнева“ ще бъде съпътствана и от информационна кампания, която да изясни аспектите на насилието в училище и начините за неговото предотвратяване.“, споделя Станислав Милков от Младежката банка.

Планират кампанията да приключи на 27.02.2016, когато се отбелязва Денят на розовата фланелка (световен ден за борбата с насилието в училище). Тогава младежите планират да организират открит урок  по самозащита, където представители на няколко клуба по бойни изкуства ще покажат на учениците как да се защитават ако попаднат в опасна ситуация.

„На този ден ще раздаваме розови гривни на хората дошли да подкрепят нашата кауза, като преди това ще обявим и специален дрескод на събитието – розова дреха.“, съобщават младежите.

Включи се в кампанята ‪#‎GivingNoViolenceTuesday и подкрепи останалите младежки банки да организират инициативи за борба с насилието в училище като дариш средства тук  http://bit.ly/1lq68QP.

Сподели!