Виолета Генчева е за втора поредна година Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“. За последните месеци Вили спечели уважението на публиката с редица постижения: тя взе бронзов медал на Европейското първенство по самбо за жени до 20 години в категория до 60 кг. през април; получи специален приз от СК „Левски“ по повод 100-годишнината на клуба, като една от изявените спортни личности на „сините“ през месец май и не на последно място, успя да се класира пета на Балканиадата по джудо за девойки в Одрин в началото на юни.

Срещаме се с нея дни преди старта на Европейското  първенство по сумо за жени до 20 г., което ще се проведе от 13 до 15.06.2014 г. в Самоков:

 1.       Здравей, представи се.

Аз съм Виолета Генчева, тренирам джудо, самбо и сумо. На 20 г. съм, от София (бел. ред. Вили е от Дряново, но живее в столицата).

2.       Освен това, ти си и Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ при това за поредна година. Защо кандидатства?

Както и първата година, кандидатствах, за да мога да отида на повече състезания. Надявам се да оправдая доверието ви!

3.       Как се почувства, когато разбра, че си сред одобрените за втори път?

Чувството е невероятно, защото – първи път да те изберат, да кажем имаш и късмет, но вторият път вече наистина трябва да си сред най-добрите, което пък ти „вдига акциите“ (смее се).

4.       Каква е твоята мечта – да говорим за спортни и лични цели?

Като цяло аз нямам мечта, която да не е свързана със спорта. Но нещото, което наистина искам е да отида до Франция, никога не съм ходила - на почивка, а не на състезание. А спортната ми мечта е, разбира се, световни и олимпийски върхове!

5.       Краткосрочната ти цел в спорта е...?

Съвсем скоро ми предстоят Европейски и Световни първенства. Най-голямата ми цел е в сумото да затвърдя успехите си и да стана за трети пореден път европейска шампионка. На европейското по джудо също искам да се представя отлично и в самбото – дай Боже в тройката!

6.       Стискаме палци! Кажи, как според теб ще се промени живота ти след една година, когато изтече програмата и как се промени миналата година, когато също бе наш Спортен талант?

Първо, имам повече време и възможности за подготовка, което ми вдъхва самочувствие, че съм избрана. Второ – дава ми повече възможности за изява, като имам повече състезания и аз самата ставам по-добра. С това най-вече ми помогнаха ФРГИ и „Еврофутбол“. За тази година – надявам се още повече успехи!

7.       Какво ще пожалаеш на другите Спортни таланти?

Надявам се да осъществят плана си за подготовка през тази година. Да следват мечтите си!

8.       Благодаря ти за интерюто!

И аз благодаря!

 

Сподели!