Списанието се издава от оператора на Фонда за младежка заетост, който се реализира с финансовата подкрепа от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия в рамките на ЕИП и Норвежкия финансов механизъм. Списанието събира добри практики и полезни ресурси в областта на младежката заетост от 26-те финансирани проекта от началото на годината.

Един от финансираните проекти е Direction: Employment (Посока: Професия), който се изпълнява от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с партньори от пет различни страни. Проектът обединява партньори от различни сектори - НПО, университети, компании - от участващите страни, които имат доказан опит в работата за социално и икономическо включване на младежи от силно маргинализирани малцинства. Проектът ще създаде и изпробва образователен модел с експериментална и иновативна учебна програма и ще подготви обучители на регионално ниво да се прилагат инструменти за оценка, които ще демонстрират въздействието на методологията върху участниците и върху работодателите. Полезни ресурси относно проекта скоро ще бъдат поместени в списанието.

Второто издание на „Младежка заетост“ среща читателите с успешна история за справяне с предизвикателствата през образованието и заетостта, които срещат транссексуалните младежи в Литва, информация за „Шоу на талантите“ за деца и младежи с увреден слух и любопитна информация за част от финансираните проекта, както и новини в областта на Младежката заетост. Вижте повече тук.

Сподели!

Свързани статии