Отговорът ще стане ясен в края на годината, когато ще се проведе деветото издание на престижните награди за качествена журналистика - „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Крайният срок за кандидатстване е 2-ри ноември 2020 година. 

До понеделник включително журналисти от различни български медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират в 4-те категории на наградите: 

• Пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии;

• Журналист от електронна медия - радио и телевизия;

• Снимащ журналист - оператори и фотографи;

• Журналист - надежда - млад журналист. 

Носителят на Голямата награда „Валя Крушкина“ се избира директно от журито измежду номинираните от 4-те категории. Тя е за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат или промени в законодателството, за журналистическа доблест и смелост. 

Наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ на 11 септември 2012 г. в памет на журналиската Валя Крушкина, дългогодишен кадър на БНТ.

През годините са правени различни промени в категориите на конкурса, отразяващи тенденциите в развитието на журналистиката у нас. Конкурсът става все по-разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните 8 издания на конкурса са номинирани над 400 журналисти с повече от 800 материала. Наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика и в гилдията, и сред широката общественост се приемат за сериозно признание за работата на наградените журналисти. 

Условията за кандидатстване, както и допълнително информация за конкурса, можете да намерите на следния ЛИНК

Сподели!

Свързани статии