Специално подбрано независимо жури, състоящо се от журналисти от различни медии, започна своята работа. Членовете на журито вече разглеждат и оценяват всички изпратени журналистически материали в конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Резултатите от тяхната работа ще бъдат ясни след 3-ти декември 2020 година.

В продължение на близо 2 месеца /11 септември – 02 ноември 2020 г./ български журналисти бяха номинирани или се самономинираха в 4-те категории на конкурса за журналистика. Получени бяха кандидатурите на 52-ма журналиста с общо 106 материала. Номинациите в различните категории са както следва:

• Журналист от електронна медия - радио и телевизия - 42 материала

• Пишещ журналист - печатни медии и онлайн медии - 7 материала

• Снимащ журналист - оператори и фотографи - 10 материала

• Журналист - надежда - млад журналист - 25 материала

Освен изброените по-горе категории, един от номинираните журналисти ще стане носител и на Голямата награда на конкурса, избран от членовете на журито. Вижте всички номинирани журналисти ТУК.

Пет от подадените кандидатури отпаднаха от конкурса, поради несъответствие с формалните критерии.

Фондация „Работилница за граждански инициативи“, домакин на Фонд „Валя Крушкина“, както и Общественият съвет на Фонда, изказват своите благодарности на всички, изпратили своите номинации или самономинирали се в деветото издание на конкурса.

Съвсем скоро очаквайте още подробности, свързани с тазгодишното издание на „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Ако искате да научите повече за Фонд „Валя Крушкина“, можете да го направите на следния ЛИНК.

Прикачени файлове

Сподели!