Инициативата "Журналисти в училище" ще се проведе онлайн, заради извънредните мерки.

Екипът на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, домакин на Фонд „Валя Крушкина“, подкрепя взетите мерки на Министерски съвет и на Националния щаб за борба с коронавируса.

В тази връзка, както вече Ви информирахме, отвореният конкурс в кампанията „Журналисти в училище“ ще продължи до обявения краен срок. Съобразявайки се с обстоятелствата и адаптирайки се към тях, срещите с журналисти ще бъдат проведени онлайн чрез електронна платформа. Това разбира се важи, ако Вие като кандидати и Вашите директори и ученици все още имате желние да осъществите тези срещи и е възможно в рамките на учебния процес.

Извънредното положение в страната принуди всички училища да затворят врати и остава неясно докога ще продължи забраната за достъп до учебните заведения. Същевременно се работи усърдно в посока прилагане на дистанционна форма на обучение. Инициативата е добра възможност за преподавателите да разнообразят своите ученици като използват удобствата на технологиите. 

Ако желаете да се включите в конкурса, можете да намерите допълнителна информация, както и формат за кандидатстване, тук.

Сподели!

Свързани статии