12-членно жури ще оценява номинации за петите годишнина награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Неговите членове са:  Антоан Божинов, Владимир Йончев, Калин Първанов, Мария Чернева, Николина Дмитрова, Петьо Цеков, Пролет Велкова, Росен Цветков, Силвия Великова, Стояна Георгиева, Татяна Ваксберг и Юли Кривошиев.

Журито ще оценява номинациите в шестте категории на конкурса: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист. Основните критериите, по които ще бъдат оценявани материалите са обективност, нестандартно отразяване и аналитичност.

Все още можете да номинирате или да се самономинирате за наградите на името на Валя Крушкина, като изпратите попълнен  формуляр за номинация на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 20 октомври 2016 г. Формулярът, както и указанията за номиниране, можете да откриете тук.

Освен класация в отделните категории, журито ще излъчи и тазгодишния носител на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Носителят на голямата награда се избира измежду всички номинирани. Имената на победителтие ще бъдат обявени на официална церемония през декември.

Конкурсът „Валя Крушкина“ се организира за пета поредна година от фонд „Валя Крушкина“, създаден през 2012 г. при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Целта на инициативата е да бъдат отличени достойни журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. В досегашните издания на конкурса са получени над 250 номинации с над 450 материала. Интересът към конкурса доказва необходимостта от подобно начинание.

 

 

Сподели!