Приключи оценяването на проектите по програмата за развитие на деца и младежи "Дъга" на фондация "Работилница за граждански инициативи", осъществявавана в партньорство с Фондация "Оук", Швейцария и с финансовата подкрепа на Фондация "Оук" и Фондация "Велукс", Дания. Програмата подкрепя проекти, насочени към интеграцията/социалното включване на деца и младежи от уязвими групи,  към намаляване на рисковете от зависимости, трафик и насилие в дома или в училище, към активното ангажиране на децата и младежите за развитие на граждански и социални умения чрез активни дейности в техния квартал, училище или общност.

 

По програмата бяха получени над 200 идейни предложения, от които 25 бяха одобрени и разработени дo проектопредложения.  14 от тези 25 преминаха успешно последния етап на оценяване и ще получат финансиране. 

 

В допълнение всяка от финансираните организации ще получи по 2000 лева за подобряване капацитета на екипа  в областта на детското развитие. През втората година от проекта има възможност да им бъдат отпуснати още 6000 лева за допълнителни дейности.

 

Списъка с организациите, които ще получат финансиране можете да намерите тук.

Сподели!