Остават четири дни до края на конкурса по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“. Кандидатите могат да изпращат документите си за финансиране до края на деня в неделя, 3.01.2013 г. Те трябва да съдържат попълнен формуляр за кандидатстване, снимка и две препоръки. Образците на документите може да бъдат изтеглени от сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи” - www.wcif-bg.org, която е партньор на „Еврофутбол” в реализирането на програмата. Организаторите очакват проектите на е-mail: konkurs@wcif-bg.org.

Получените проекти ще се оценяват от Група на съветниците в средата на февруари. Техните избраници ще станат ясни в края на февруари, когато на официална церемония ще бъдат връчени чековете със съответните суми. В Групата на съветниците участват успешни състезатели и треньори, популярни имена с изключителни изяви в спорта, както и представители на медийните партньори на програмата. В нея и тази година влизат Петър Стойчев, Евгения Раданова и др.  

До този момент най-много са кандидатите лекоатлети, следвани по брой от тенисистите, шахматистите и състезателите по спортна стрелба. Напомняме, че конкурсът е отворен за атлети на възраст между 16 и 25 години. Те могат да кандидатстват до 3 февруари за финансиране на участия в състезания, за тренировки, осигуряване на екипировка и т. н.

В разпределението на осигурените от „Еврофутбол“ средства по програмата – 60 000 лева, могат да се включат и спортисти с увреждания, за които тази година е създадена специална квота. Освен това списъкът с допустими спортове и за тях бе допълнен с още дисциплини и той вече наброява повече от 19 спорта.

Максималната сума, за която всеки може да кандидатства е 5 000 лева, но тя може да бъде и по-малка. Всичко зависи от това, от какво има нужда конкретния атлет в подготовката си до края на 2013 г.

За популяризирането на програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“ съдействие оказват Националната спортна академия „Васил Левски“, спортни училища от цялата страна, много федерации и клубове. Своят принос дават и медийните партньори на инициативата: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg и www.chuime.bg.

Българският букмейкър „Еврофутбол” желае много успехи на спортните ни надежди и очаква техните проекти! 

Двете издания на програма „Спортни таланти“ са част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“. Той стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 15 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

 

Сподели!