От 06.03 до 20.03 „Еврофутбол“ ще проведе гласуването за „Спортен талант на публиката“ на официалния си сайт – www.eurofootball.bg (раздел „Печелиш и помагаш“– вход Благотворителност, Спортни таланти, Гласуване за талант на публиката). Чрез него ще бъде определен един атлет, който ще спечели финансиране от българския букмейкър. Получилият най-много гласове ще заслужи сума до 5 000 лева и ще бъде обявен за „Спортен талант на публиката”.

 Посетителите на сайта ще могат да избират един от 86-те кандидата, които останаха да се борят за подкрепата на „Еврофутбол“. Според правилата на анкетата „Спортен талант на публиката“ от една електронна поща може да се гласува само веднъж. За да бъде валиден вотът, участникът трябва да проследи потвърждаващия линк на посочения от него e-mail. Лицата, които опитат да манипулират гласуването ще бъдат дисквалифицирани. Важно е да се отбележи, че броят посещения във всяка отделна кандидатура, както и "харесването“ й във Фейсбук не е критерий за подадения до момента вот. 

В гласуването не участват вече одобрените проекти. Поради различни видове нарушения направилата за участие общонационалния конкурс във вота на публиката отпадат следните кандидатури: Линда Зечири (бадминтон) - навършва 26 години през 2013 г. (участниците не трябва да навършват 26 г. преди 01.01.2014 г.); 10-годишният Цанко Цанев (голф) – конкурсът е за участници от 16 до 25 г.; Виктор Нинов (лека атлетика) – няма изискуемите 2 препоръки и снимка и Михаил Симеонов (автомобилизъм) – не изисква никакви средства от програма „Спортни таланти“ според посочения бюджет в кандидатурата.

 Резултатът от анкетата на публиката ще бъде обявен след нейния край – на 21.03.2013 г.

 Програмата „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията започна да развива през 2007 г.

Медийните партньори на "Спортни таланти" са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg. 

 

Сподели!