Българският букмейкър „Еврофутбол“ увеличи средствата, с които тази година ще финансира участниците в програма „Спортни таланти“, реализирана съвместно с ФРГИ. Близо 10 000 лева повече ще даде компанията за подпомагане на атлетите, които бъдат избрани чрез общонационалния конкурс, стартирал на 10.01.2013 г. Така сумата, която ще се разпредели е 60 000 лева. В нея влиза и финансирането на победителя от анкетата за „Спортен талант на публиката“. В конкурса могат да кандидатстват всички индивидуални атлети на възраст между 16 и 25 години, които искат да развиват уменията си и да реализират своя талант. В тазгодишната програма е предвидена и специална квота за хора в неравностойно положение - параолимпийци, и атлети с увредени зрение и/или слух. 

Предвижда се инициативата да подпомогне поне 12 атлети, в зависимост от стойността на представените проекти. Максимумът средства, които един участник може да получи е до 5 000 лева. Необходимо е спортистите да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите по проекта. Списъкът със спортове, допустими по програмата, наброява над 70. Конкурсът продължава до 03 февруари. Повече информация за правилата, документите за кандидатстване, както и списъкът с допустими спортове, е публикувана ТУК.

Целта и тази година е да се подпомогнат финансово максимален брой спортисти, практикуващи индивидуални спортове за техни участия в състезания, за провеждане на тренировки, за екипировка и т. н.

Програмата се реализира със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). Медийни партньори са БНР, Дарик радио, вестниците „Тема спорт“, „Еврофутбол” и „Марица”, Информационните агенции Крос и PIA, и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.dir.bg и www.chuime.bg. В популяризирането на инициативата ще участват и десетки спортни федерации и училища.

 Изборът на проектите, които да бъдат финансирани, ще се извърши от Група на съветниците през февруари. В нея ще участват успешни състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори.

Тазгодишната програма „Спортни таланти“ е логичното продължение на първата инициатива на „Еврофутбол“ от миналата година, след изключителния интерес към нея от страна на стотици млади спортисти. В конкурса през 2012 г. участваха 109 атлети, от които Групата на съветниците избра 17 за финансиране. Гласуване на публиката определи още един талантлив спортист, който получи средства за своята подготовка и участия в състезания.

Българският букмейкър „Еврофутбол” желае много успехи на спортните ни надежди и очаква техните проекти! 

Двете издания на програма „Спортни таланти“ са част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“. Той стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 15 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот. 

Сподели!