Днес стартира конкурсът за институционално укрепване на обществените фондации, част от Програмата за развитие на обществените фондации на ФРГИ. Подкрепени ще бъдат инициативи, които допринасят за подобряване на капацитета на организации, развиващи дарителството в общността.

Участието в конкурса изисква изпращане на попълнени формуляр за кандидатстване и бюджет на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org в срок до 20 юни 2016 г. Необходимите документи, както и указания за кандидатсване ще откриете тук. Кандидатурите ще бъдат оценени до 30 юни 2016 г.

Предложенията трябва да съдържат всички необходими документи и да бъдат изготвени по съответния образец. Проектът съдейства за постигане на: развитие на устойчиви механизми за мобилизиране на местни ресурси; привличане на дарители и създаване на дългосрочни партньорства с тях; прозрачност на дарителството и отчетност пред общността и/или оценка на нуждите на общността и определяне на приоритети за местното дарителство.

Исканата от ФРГИ сума не трябва да надхвърля установения от съответния конкурс лимит за една календарна година:  20 000 лева за една календарна година и 30 000 лева за период от 18 месеца.

Организациите, които вече са били част от програмата ще бъдат допуснати до сключване на договор, само ако са отчели коректно грантовете за институционално развитие, отпуснати в предишната фаза на програмата и когато отчетът им е одобрен от „Работилница за граждански инициативи“.

Чрез институционалното укрепване, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ цели да повиши капацитета на обществените фондации при набиране на средства, ефективността на гранторазпределянето, финансовото планиране и управление, както и други аспекти от тяхната дейност.

Конкурсът за институционално укрепване се реализира в рамките на Програмата за развитие на обществените фондации на  „Работилница за граждански инициативи". Повече за програмата, можете да научите тук или от сайта www.communityfoundations.bg.

 

 

Сподели!