Днес, 11 септември 2012 г. бяха учредени Годишните награди за журналисти „Валя Крушкина -  журналистика за хората“. Те са част от едноименния Фонд „Валя Крушкина“ в памет на бележитата българска журналистка, починала  през юни тази година. Членове на журито са представители на различни български медии, знак за това, че голяма част от медиите в България желаят да се обединят в подкрепа на каузата на обективната журналистика, с отношение и толерантност към проблемите на обществото и хората.

Целта на наградите е да отличат примери за отговорна, обективна журналистика. В конкурса могат да участват журналисти от печатни и електронни медии, интернет сайтове, както и представители на гражданската журналистика.

Наградите имат финансово изражение. Голямата награда „Валя Крушкина“ е на стойност 1000 лева, а четирите награди, са всяка по 500 лева. Средствата за наградите са осигурени от дарители.

В продължение на един месец, до 15 октомври 2012, журналисти от различни български медии ще могат да бъдат номинирани  за награди в 4 категории:

  • Печатна медия,
  • Електронна медия,
  • Онлайн медия
  • Млад журналист.

 

Голямата награда "Валя Крушкина" е за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат  или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост и др.   

Кандидатурите ще бъдат оценявани от независимо жури, състоящо се от изявени журналисти и общественици: Антоанета Цонева (Институт за развитие на публичната среда), Валерий Тодоров (БНР), Веселин Стойнев (в."Труд"), Веселина Седларска (списание „Тема”), Виктор Николаев (бТВ), Владимир  Йончев (OFFRoad-Bulgaria.com), Вяра Анкова (БНТ), Димитър Манолов (КТ „Подкрепа”), Живко Георгиев („Галъп”), Любослава Русева (наблюдател, сп. Тема), Милена Цветанска (БНТ), Николина Димитрова (Bulgaria On Air), Силвия Великова (БНР),  Пролет Велкова (Дарик Радио), Стояна Георгиева (Медиапул).

Подробна информация за условията на конкурса и формуляр за номинация можете да намерите тук, в секция "Конкурси" на нашия сайт.

Попълнените формуляри с номинации, изпращайте  на електронна поща konkurs@wcif-bg.org

Крайният срок за конкурса е 15 октомври 2012, 18:00 часа.

 Връчването на наградите ще се състои на специална церемония през месец ноември 2012 година. 

Сподели!