Балканската стипендия за отлични постижения в журналистиката дава отлична възможност на журналистите да проведат задълбочено транс-гранично разследване на тема, която ги вълнува.

За Стипендията могат да кандидатстват журналисти с опит от Албания, Босна и Хецеговина, България, Хърватска, Косово, Македония, Черна гора, Румъния и Сърбия. Тя се връчва за седми пореден път като тази година темата е Integrity. 

Всяка година се избират 10 журналисти, които получават финансиране в размер от 2000 евро,  още 2000 евро за пътни разходи и проучвания и участие в семинар за развитие на международната кариера. В допълнение, най-добрите 3 статии ще получат награди от 4000, 3000 и 1000 евро. Завършените статии ще бъдат публикувани на английски и на местен език в утвърдени регионални и международни медии.

Стипендията е съвместна инициатива на Robert Bosch Stiftung и ERSTE Foundation, в сътрудничество с Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Кандидатства се на английски език като крайният срок е 5 март 2013. Формуляр и насоки за кандидатстване можете да намерите тук

Ние от ФРГИ ви желаем успех!

Сподели!