Въпреки по-малкия брой проектопредложения, журито беше доста затруднено да избере между класираните накрая финалисти. За съжаление, броят на проектите, които можем да подкрепим с едно събитие не може да надхвърля четири. Одобрените за участие в кръга проекти са:


Трети фестивал на алтернативното кино „Защитени светове”, на НЧ "Марица 2008", с. Райново (Хасково) ще развие и популяризира любителското кино. Създаденият вече фонд от филми ще се предостави за безплатно ползване на детски градини, училища, еко-организации.

„София Прайд Арт Седмица 2013”, на Организационен комитет на София Прайд, София иска да се утвърди като ежегодно културно събитие, което предхожда София Прайд и утвърждава равнопоставеността и приемането на многообразието.

„Креативност, творчество, игра“, на СНЦ „Бъдеще за нас", гр.Лясковец e проект, целящ повишаване умението на децата да четат книги и да ги представят чрез средствата на изобразителното изкуство и игрови роли в детски театър.        

„Заедно сме“, на ОУ "Свети Панталеймон", с. Паталеница (Пазарджик) е проект, свързан с интеграцията на деца със специални образователни потребности чрез средствата на театралното изкуство. 

За пореден път, огромно благодаря за всички кандидатствали. За съжаление поради голямата заетост на екипа, нямаме възможност да дадем обратна връзка на кандидатите защо даден проект не е одобрен. Това не трябва да ви отказва да кандидатствате, много от проектите са прекрасни, но за съжаление борйката, за която можем да наберем финансиране е ограничена. Може би точно вашият проект ще бъде одобрен следващия път!

Успех!

Дарителски кръг „Развитие” е създаден от ФРГИ през май 2012 г. по модела на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK). ФРГИ е лицензиран партньор на британската организация в разпространението на дарителски кръгове в България.

Сподели!