Koпус на мира стартира кампания за набиране на партниращи организации, които да приемат и работят доброволци от поредната група, пристигаща в страната през май 2010г.

20 доброволци от програма “Местно и организационно развитие” ще работят в български организации през периода юли 2010 – юли 2012.

Доброволците от програма “Местно и организационно развитие” подпомагат всички участници в местното развитие – общински администрации и кметства, неправителствени организации, читалища и др. Доброволците съвместно с българските си партньори работят по малки общински инфраструктурни проекти, подпомагат развитието на туризма, организират дейности по опазване на околната среда, консултират и обучават предприемачи от малкия и среден бизнес, помагат на местни организации да създават партньорски мрежи, подготвят промоционални материали. Програма “Местно и организационно развитие” изпраща доброволци основно в по-слабо развити региони с недостиг на квалифицирани кадри и нужда от развитие на административен капацитет.

При проявен интерес – моля свържете се с офиса на програмата, за да получите информационен пакет и формуляр за кандидатстване. Срок за подаване на заявки – 28 февруари.

За контакти с програма “Местно и организационно развитие” - Д. Цеков (02/8182123, GSM - 0886 401 728, dtsekov@bg.peacecorps.gov)

Сподели!