Програма "Живо наследство" е насочена към подкрепа на инициативи за опазване и представяне на местното културно материално и нематериално наследство с активното участие на местните жители и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.

 

Оценката и избора на проектните предложения се осъществява на два етапа.

 

На първия етап - "Оценка за съответствие с формалните изисквания на конкурса" отпаднаха 13 от общо 223 постъпили проектни предложения. Отпадналите 13 проектни предложения не отговарят на едно или няколко от формалните изисквания - Word 2003 или по-ниска версия; шрифт Times New Roman, размер 11; резюме на проекта – до 1 стр.; пълно описание на проекта – до 7 стр.; бюджет на проекта – търсена сума до 4000 лева и най-малко 20% от общия бюджет собствен принос и 50% от собствения принос е осигурен в брой; обосновка на бюджета – до 1 стр.; допустимост на кандидата.


На втория етап - "Качествена оценка", Групата на съветниците разгледа 210 проекта и предложи "Кратък списък" от 52 кандидатури. Преди Настоятоелството на ФРГИ да вземе окончателно решение за финансиране, с организациите от Краткия списък ще бъде проведена среща и събеседване в периода 8 - 15 април.

 

Кратък списък на кандидатурите за финансиране по програма "Живо наследство 2010"

 

 

Сподели!