За втора поредна година ФРГИ въз основа на конкурс и в консултации със SAP Labs България ще избере училищата, които чрез своите училищни настоятелства да  получат финансиране по  програма „Знания за успех“. Програмта се  осъществява с финансовата подкрепа на SAP Labs България.

През учебната 2012/2013, програмата успя да достигне до впечатляващ брой ученици в горния курс на възраст между 14 и 18 години, като броят на директните бенефициенти плавно нарастваше и в края на проекта достигна внушителните 2700 ученици в 7 населени места. Подкрепихме училищни настоятелства от Разлог, Тополовград, Елхово, Силистра (2 настоятелства), Враца, Павликени и Попово. В резултат на вложените средства и усилия през тази първа година от програмата са ремонтирани и обогатени 8 библиотеки; закупени са над 1800 нови книги и учебни пособия; общият брой учебни часове по програмата надхвърля 650; директно включените учители в 8-те училища са 126, а броят на родителите участвали в различни дейности надхвърля 370. 

Програмата е отворена само за училищни настоятелства от цялата страна. Кандидатстването става чрез попълване на формуляр. Училищните настоятелства ще получат финансиране въз основа на количествени и качествени критерии за оценка като брой ученици, тип населено място, бедност, липса на възможности за развитие, достъп до качествени образователни инициативи, включване на родителите и други. Предимство ще имат училища от населени места под 50 000 жители, както и такива номинирани от служители на САП. Финансиране ще получат минимум  5 училища. Максималната сума, която ФРГИ чрез подкрепата от SAP Labs България ще предостави на един индивидуален проект е 9 000 лева. От кандидатите се очаква да осигурят собствен финансов принос в размер на 10 % от исканата от ФРГИ сума. Настоятелствата финансирани през 2012/2013 учебна година могат да кандидатстват с дейности, които са продължение на вече осъществените.

Програмата предвижда кандидатите да са разработили дейности по всяко от следните три направления: развитие на училищната библиотека, гражданско образование и професионално консултиране.

Повече информация, може да получите от Указанията и Формуляра за кандидатстване, които можете да намерите тук. Попълнените формуляри изпращайте на адрес konkurs@wcif-bg.org до 1 октомври 2013.

Сподели!