„Журналисти в училище" е среща, по време на която учениците питат, а журналистите отговарят. 

„Какво е да си журналист в България?", „Кой гарантира обективността на медиите у нас?", „Как се става журналист?", „Какво е разследваща журналистика?" и още много въпроси могат да зададат ученици от среден курс на обучение от цялата страна към носителите на наградата „Валя Крушкина - журналистика за хората". 

Необходимо е само да изпратите мотивите си за участие на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org в срок до 15 май 2016 г. Формата за кандидатстване, както и подробни указания ще откриете тук.

Критериите, по които ще бъдат избрани училищата са: мотивация за участие в инициативата;проявен интерес от страна на учениците; предварително планиране на инициативата, съобразено с периода: 6 юни 2016 г. – 11 юни 2016 г. В рамките на две седмици, след приключване на крайния срок за кандидатстване, екип на ФРГИ ще се свърже с одобрените кандидати.

„Журналисти в училище" е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина", създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи" в памет на журналиста Валя Крушкина, която почина през 2012 г. Повече за Фонда, ще научите тук

На снимката: Николаос Цитиридис, Петьо Цеков и Росен Цветков с учениците от 32 СОУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“. 


Сподели!