На официална церемония, на 26 ноември от 19:30 ч. в Студио 1 на БНР ще бъдат връчени четвъртите медийни награди за качествена и обективна журналистика. - "Валя Крушкина - журналистика за хората".

Освен голямата награда, която се връчва за цялостен принос в отразяването на актуални теми у нас, по време на церемонията ще бъдат връчени и наградите в шестте категории на конкурса: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист. Отличените в отделните категории ще получат грамоти, статуетки и парична награда в размер на 500 лв.,  а носителят на голямата награда – 1000 лв. В момента 14-членно жури от изявени журналисти и общественици оценява получените общо 53 номинации със 108 материала.

 Конкурсът се организира за четвърта поредна година от  фонд „Валя Крушкина“  при Фондация "Работилница за гражански инициативи" и има за цел да отличи достойни журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. До момента през годините са получени общо 254 номинации с 323 материала. Интересът към конкурса и тази година доказва необходимостта от подобно начинание.

Медийни партньори на събитието са Българска национална телевизия и Българско национално радио. Церемонията се осъществява с подкрепата на Sociate Generale Експресбанк, Vivacom, Инхом, Българска асоциация по семейно планиране, Icona coommunications, EVN, Конфедерация на труда "Подкрепа", Coca cola, Artistique, Apeiron communication. 



Сподели!