Петият общонационален конкурс по програма „Спортни таланти“ на ФРГИ и „Еврофутбол“ приключи точно в 24.00 часа на 21.02.2016 г. За 33 дни от неговото начало бяха подадени над 120 кандидатури. Тъй като  голяма част от проектите бяха подадени в последни момент, точният брой ще стане ясен в близките дни.

Програма „Спортни таланти“ се реализира от „Еврофутбол“ с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и чрез нея се финансират атлети до 25-годишна възраст от над 70 индивидуални спорта. Букмейкърската къща подкрепя състезателите със сума до 5 000 лева за тяхната подготовка, екипировка, провеждане на лагери, участие в турнири и възстановяване. Освен това, ФРГИ и „Еврофутбол“ спомагат и за популяризирането на успехите и постигнатите цели на спортистите.

Припомняме, че в програмата право на участие имаха атлети в олимпийските спортове, както и параолимпийци и/или хора с увреден слух или зрение. За втора поредна година организаторите откриват три групи: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 25 години.

И тази година ще има гласуване за „Спортен талант на публиката“. То ще се проведе чрез анкета на сайта www.eurofootball.bg и ще стартира непосредствено след обявяването на резултатите от конкурса, което ще стане през март.

 

Сподели!