Само една седмица остава до крайния срок за приемане на номинации за годишните награди за благотворителност „Заедно” на Фондация „Работилница за граждански инициативи” – 22 юни 2012.

С тези награди ФРГИ се опитва да даде отговор на редица въпроси, свързани с дарителството в България. До колко личностите и организациите в страната ни разпознават социалните каузи като значими за тях, до колко са склонни да даряват, до колко разглеждат себе си като неотделна част от обществото, която може лично да повлияе на неговото развитие? Дали гражданските организации успяват да привлекат обществена подкрепа, какви са обемите на привлечените финансови ресурси, как, какви техники използват организациите за да набират средства. Медиите и гражданите интересуват ли се от дарителството, каузите за дарения, проблемите. Целта на наградите “Заедно” е да поощрят институциите и отделните личности, ангажирани с инициативи по набиране на средства за общественозначими каузи и да популяризира  добрите български практики за набиране на средства.

Всеки може да номинира кампания за набиране на средства на дадена гражданска организация/или личност като просто попълни и изпрати един от двата формуляра, които можете да свалите в края на тази статия. Можете да номинирате любимата си кампания за награди  “Заедно” 2012 в една от следните категории:

  • Най-добра кампания
  • Най-добра кампания на неправителствена организация
  • Най-ефективна кампания (като съотношение между набрани и изразходвани за реализиране на кампанията средства)
  • Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО
  • Частен дарител с кауза (физическо лице)
  •  

    Кампаниите трябва да са за набиране на средства за развитие, а не за хуманитарни каузи. Кандидатурите ще бъдат разглеждани от независимо жури, съставено от журналисти и експерти от различни области. За втора поредна година Константин Пенчев, Омбудсман на България, прие да бъде Председател на журито.

     

    Победителите във всяка категория получават специална грамота и статуетка, а организацията отличена с наградата „Най-добра кампания на неправителсвена организация” ще получи и парична награда в размер на 2000 лева.

     

    Попълнените формуляри за номинация можете да изпращате на адрес konkurs!wcif-bg.org до 18:00 часа 22 юни 2012. Самите награди ще бъдат връчени на 5 юли в Грахд Хотел София.

     

    Медийни партньори на събитието са телевизия bbt, Българското национално радио, информационният сайт inews.bg културен гайд „Програмата”.

     

    Прикачени файлове

    Сподели!