Само след седмица, на 1 октомври 2015 г. изтича крайният срок за кандидатстване по програма „Знания за успех“  на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България.

Програмата ще подкрепи средните училища чрез техните училищни настоятелства да превърнат библиотеките в място, стимулиращо желанието за учене и да осигурят възможности за кариерно ориентиране и развитие на учениците от горен курс на обучение. Фокус в четвъртото поредно издание на програма „Знания за успех“ е създаването на електронни библиотеки и инициативи в областта на STEM (Science Technology Engineering and Mathematics – Наука, Технология, Инженерство и Математика).

Участието в конкурса става чрез изпращане на попълнени формуляр за кандидатстване и бюджет на проект на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 1 октомври 2015 г. Необходимите документи за кандидатстване ща намерите тук.

Предимство ще имат имат училища от икономически изостанали региони на страната, с по-малък брой население /под 50 000 жители/. Училищни настоятелства получили финансиране през предишния период (учебната 2014/2015 година) могат да кандидатстват с нов проект. Този проект, обаче  не може да повтаря дейности, вече осъществени с предходното финансиране.

До момента чрез програмата близо 15 000 гимназисти от  икономически изостанали региони на страната получиха равен достъп до образователен и информационен ресурс, участваха в различни образователни инициативи и подобриха представянето си в училище.

Научете как училищната библиотека се превърна в желано място за учениците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Криводол, как се изпълни Мисия: Професия в СОУ  „Св. Климент Охридски“, гр. Ракитово и труден ли е пътят от „Не искам да ходя на училище“ до „Искам да стана уеб дизайнер“ от сайта на ФРГИ. 

 Снимка: "Новите читатели" от проект "Аз отивам в библиотеката", реализиран от УН при СОУ „Св. Кл. Охридски” – гр. Ракитово по програма "Знания за успех" 2014-2015 г. 

Сподели!