От днес, 20.01.2016 г. стартира петия конкурс по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“, с което българският букмейкър и партньорите от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) обявяват официално нейното начало.

За финансиране може да се бори всеки състезател, който попада в една от трите възрастови групи: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 25 години и практикуващ индивидуален спорт. В програмата могат да участват и параолимпийци, както и атлети с увредено зрение и/или слух, като отново е предвидена специална квота за тях.

За пета поредна година „Еврофутбол“ ще финансира със сума до 5 000 лева спортистите за техни участия в турнири в България или в чужбина, за закупуване на екипировка, за възстановяване и тренировъчни лагери. Важно условие е кандидатите да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите.

И тази година програмата стартира с общонационален конкурс. Той ще продължи до 21.02.2016 г. Всеки състезател, отговарящ на условията, може да кандидатства със свой проект. Кандидатурите ще бъдат оценявани от Група на съветниците, в която са включени известни състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори.

Повече информация за условията за участие, правилата, документите за кандидатстване, както и списъка с над 70-те спорта, за които може да се кандидатства, могат да бъдат намерени в сайта на „Еврофутбол“ в раздел „Печелиш и помагаш“, вход Благотворителност и в сайта на ФРГИ в Актуални конкурси.

След като обяви победителите, „Еврофутбол“ ще организира специална анкета в сайта си за определянето на „Спортен талант на публиката“, който също ще получи финансиране.

За своите четири издания на програма "Спортни таланти" „Еврофутбол“ е подкрепил 103 спортисти, някои от тях два или три пъти. Предоставените средства са на стойност над 500 000 лева. Всичко това е пряко доказателство за спазването на ангажиментите към младите спортни таланти на България, които компанията пое преди години. Това прави програмата уникaлна по своя размер и продължителност за развитието на българския индивидуален спорт.

Медийни партньори на инициативата са: сайтовете sportal.bg, dir.bg, gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, actualno.com, sportlive.bg, winner.bg, вестниците „Еврофутбол“ и „Марица“, агенция КРОС, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, както и радиата Дарик и БНР.

Сподели!