Познавате ли деца, които живеят в трудни условия? Мислите ли, че те не са безпомощни, а напротив – способни, любопитни, талантливи? Вярвате ли във възможността им да променят живота си? А бихте ли работили за развитието на тази възможност?

Ако отговорихте положително на всички въпроси, то тогава вие отговаряте на едно от най-важните условия за участие в новия конкурс на ФРГИ, да бъдете убедени в потенциала и възможностите на децата.

Конкурсът се реализира по Програмата за детско и младежко развитие, основаващо се на подход, при който се отчитат и надграждат силните страни на детето. Програмата е насочена към деца и младежи, изложени на риск и цели да развие у тях умения за справяне с трудности, както и да подобри уменията на възрастните да им оказват подкрепа. 

В конкурса могат да се включат настоятeлства, клубове, читалища, сдружения, фондации или други граждански структури, като изпратят идейна концепция и информационен лист на електронен адерес: konkurs@wcif-bg.org до 20 септември 2015 г.

Повече информация за условията и сроковете на конкурса, както и необходимите документи и указания за кандидатстване ще намерите в категория Конкурси. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Оук“.

Снимка: „Моят най-добър приятел“, част от изложбата „Лицата на невидимото“ на ФРГИ

 

Сподели!