Поради големия интерес към най-новата финансираща програма „Ти и Лидл за по-добър живот“ и с цел да бъдат максимално полезни, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Лидл България стартират поредица от публикации в помощ на кандидатстващите. Целта е публикуваната информация да послужи като отправна точка при разработването на проектните предложения от страна на кандидатите.

В първата публикация от поредицата са дадени дефиниции на областите, в които програмата ще подкрепя проекти. Приоритетно „Ти и Лидл за по-добър живот“ ще насочи подкрепата си към проекти, образователни инициативи, опазване на околната среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот.  Какво се разбира под тези понятия ще научите от настоящата публикация. Отговор на въпросите, свързани с проблемите, които програмата цели да разреши, очаквайте в предстояща, втора публикация.

Дефинициите са публикувани на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ тук. От там са достъпни и указанията и общите условия на програмата.

Екипът на програмата препоръчва на кандидатите да се запознаят подробно и с двата файла, преди да разработят предложението си за проект.

Участието в конкурса става чрез изпращане на попълнени документи за кандидатстване на електронен адрес: lidl@wcif-bg.org в срок до 25 юни 2017 г.

Документите за кандидатстване са публикувани на официалния сайт на инициативата -  lidl.bg/ti.

В конкурса могат да участват  неправителствени организации: сдружения, фондации, организации с нестопанска цел, читалища и училищни настоятелства от цялaта страна.

Програмата се реализира от Лидл България в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората от различните региони.

Сподели!